<link rel="me" href="https://www.blogger.com/profile/16028111970506804966" /> <link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d687447545077603579\x26blogName\x3dZman.+Your+imagination.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zman2591.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zman2591.blogspot.com/\x26vt\x3d7067891642142270411', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

2nd May!

Assalamualaikum to all readers, im back! so, its 2nd May, whats so special about 2nd May? first of all, its my "19th" birthday! and also to my idols, David Beckham, also my favourite wrestlers of all-time, Dwayne "The Rock" Johnson, and a singer, you know who? Ziana Zain (also pelakon) and also Lily Allen!! :D wow, banyak celebrity birthday ni ah sama dengan aku :P (not in the same year though)

okay, lets cerita, bahapa saja aku masa birthday ku? okay, there are so many greetings and prayers, inda ku expect banyak catu, through facebook, messages, chat, and even face to face (my family pulang ganya tu) ada yang sedih pasal inda greet first, awww :') terharuku bila mendangar cematu, for me, akhir kah ya awal kah ya, inda papa tu, asal saja mengreet pun cukup sudah bagiku.. :) and also, thanks kepada yang mendoakan aku atu supaya berjaya dalam hidup, murah rezeki, panjang umur, i really really really appreciate it so much! :') THANK YOU SO MUCH YOU GUYS!! :D

so, back to the questions tadi, bahapa saja tah birthday boy ani masa birthday mu? aku membalas semua greetings2.. online msn, spend times with friend.. cousins.. nothing much going on.. tapi i am happy.. :) walaupun inda celebrate my birthday today, (kana celebrate masa 3rd june) :D ku stay saja dirumah.. inda jalan2.. actually i wanted to see my fellows a band once! :D but, actually, i did not felt very well tadi, sore throats.. :/ but i felt better now.. really sorry you guys, i wished i could see you guys performed tadi..

so yatah tadi ku webcam with izo :D juga kakanya :D haha! thank you so much guys! kamu dua made my day.. macam adik saya banar2 sudah izo ani.. haha best little brother.. eseh.. :D so thank you pasal hadiah and all that.. i hope inda menyusahkan.. but i know kamu ikhlas membagi right? yes im sure about it.. :D so, thank you!

then malamnya, kana bagi hadiah from "some" of my family members, malas kan mention siapa2, takut karang ada yang nyamal~ haha apakan~ then macam makin ramai orang datang arah my house, macam coincidence lah.. macam celebrating my birthday tah pulang.. :') they all greeted me happy birthdays thanks ah.. :D i think this is the best birthday i ever had.. although macam nada banyak activities, nada celebration, but aku rasa disayangi.. :') terharu ku banar2..

lastly, once again i want to say THANK YOU SO MUCH KEPADA YANG MENGREET AKU!! but kepada yang lupa pasal birthday ku tu, inda papa, dipahami, manusia jua kan.. buat kesilapan.. greet belated pun boleh.. :D but im sorry to all yang minta lanja jua.. banyak requests arah ku minta lanja lamb chop ku.. hahaha! im really sorry you guys.. nanti tah masa raya, makan puas2 :D okay?

i think thats all, terima kasih! kepada semua <3 you guys! :D


Beyond Your Imagination at 7:58 AM



Congratulations Barcelona!!

okay here i am! sorry for the lack of updates? been busy with my cousins wedding, functions and all that.. nada masa untuk blogging, uploading photos arah fb pun alum selasai.. ani lagi kan blogging.. okay, aku alhamdulillah, sihat2 saja.. kamu? :P hahaha!

okay im kinda pissed off by some people yang terucap2!! inda branti pasal barcelona beating arsenal!! sorry to say this but mostly yang ngucap ani man utd supporters! i dont know why? sedangkan kalau man utd kalah inda pun ku ngucap? like come on lah.. wheres your sportsmanship? jangantah kan ngucap2 ani.. respect lah sikit.. aku respect all teams kaliah.. nada ni kan ngucap2 ani.. mun sudah kamu labih2, inda kan ku berdiam diri saja? mau jua ku ngucap kali eh? HAHAHA! NADADEH!! BEIBUN SAJA~

MSN CHAT : *note* i wont say their names (mun terasa, terasa tah!)

The People : zman, kenapa tia arsenal ah? buruk juaa... kalah?

Aku : ahh kenapa ia? awu kalah.. awudeh.. biartia kalah..

The People 2 : zman, relax saja arsenal out ah?

Aku : awu.. (dalam hatiku, cubatah kamu bah? relax2!! antah kau! dapat ku tu relax kau text aku catu ah? BUKAN PULANG KU RELAX TU WANG MUN CATU!!)

HAHAHA sudah tah eh.. membari mental pulang karang? and the most asked question is "apa lagi alasan arsenal kalah ani?" let me answer this question.. i would answer it like this.. "ARSENAL BANYAK INJURIES!!!!!!!!!!!" maybe some of you guys was like? ALASAN JA TU ALASAN!! aku was like "HELLO?! BANAR KALIAH!!! Arsenal lawan the best team in europe, Barcelona.. take note of that! THE BEST TEAM IN EUROPE.. Arsenal belawan dengan durang without stars!! Cesc Fabregas, Arshavin, Gallas, Song, V.Persie.. OMG!! banyak eh.. (if u are an arsenal fans, u will know how much important this players are! yang injured2 ah!!) mun ku kan melist semua bah.. cubatah? barca? sudahtah best team in europe? they also have the best player in the world, Lionel Messi!! nahhh?? cemana kan tu?

tapi inda ku jadikan sebagai alasan lah.. apa jua boleh buatkan.. adat permainan sudah kalah manang ani.. i can see Arsenal work hard enough sudah tadi subuh without their stars.. i'll always keep the faith, ARSENAL ARSENAL ARSENAL~~ :D kalau ada jua inda puas hati "alasan lah kau arsenal kalah nada stars!!" eh sadang2 jua!! "kalau man utd dulu ada ronaldo lagi.. kenapa kalah 2-0 atu? rooney pun main.. nah? ani arsenal? macam nada stars main.. semua muda.. youngsters? but they can still score goals? man utd mana? 0 ah? nah apa rasanya? bari sakit hati jua tu.. thats why, jangantah mengucap2 ani.. anyway, i respect man utd, goodluck for karang.. lawan bayern.. and congratulations barcelona.. goodluck in the semis and maybe in the final :D

i think thats it? awu kali.. till next time.. assalamualaikum (sorry for being emosi diatas ah, nada bermaksud untuk menyakiti hati orang apa tu ah.. ganya supaya bisai bah.. theres no need te ucap2!! macam kanak2! GROW UP DEH!!) hahahah okay i know, aku deep! sorry once again kalau ada tersinggung perasaan orang yang membaca ani..


Beyond Your Imagination at 4:22 AM



Aku....

assalamualaikum.. so, kelmarin kelmarin (hari selasa) hari ngaco'!! webcam nya capi2 -__-" webcam? eh dengan siapa eh? apakan? aku jua kan video.. (takarang~) hahaha :P then patangnya, biasa~ join the kids! awal2 ku liat durang main kerita control.. then main bula.. maybe it was seri masa atu 3-3 kali.. team ku syuk, aku, anakbuahku hmm siapa lagi ah.. lupa ku sudah.. hahaha! then malamnya, menunggu "The Biggest Loser Asia Finale" oh, of course, aku ada sokong someone! David which is known as "King David" from Indonesia..

kali menunggu tah ni, then kul 9.. meliat ni meliat.. kali rupanya episod minggu lapas? rupanya akhir sikit start finale ani.. kul 10.15 *toink* kali inda apa, duduk2 saja chill then sampai lah pukul 10.15.. yeah start, yang contestant dulu kana liatkan.. rugged2 sudah badan durang.. woohoo.. respect eh.. then skip lah masa weighing, david manang! YES!! jauh yo bezanya, even aku inda percaya ia atu david? macam eh, david kah ni? orang lain kali eh? HAHA! ni nah gambarnya.. before and after..

then abis kul 12.15 congratulations to all contestants, semua pun pemenang banarnya, cuba liat, banyak dah durang transform.. rugged lagi tu.. *respect* and malamnya kan arsenal main pukul 3.45.. i mean subuhnya.. yatah tidur lah sekajap then tebangun kul 3.30, then gunning sorang2 (gunning = meliat arsenal) alhamdulillah arsenal overturned the deficit masa arsenal kalah 2-1 away from home, then ani manang 5-0!! YES!! ARSENAL ARSENAL ARSENAL~ so the agg is 6-2.. arsenal in to the quarter final..

then morning, kul 8 jalan dangani my father.. until lah pukul 11.. oh, aku drive btw.. :P hahaha siok lah.. then online patang2, then pukul 5? biasa, hang out sama them kids.. kebiasaan sudah.. bukan apa, siok sama durang ah.. lagipun nada kan ku buat, baiktah sama durang, active jua sikit dapat main bula apa.. kan jadi the next King David :P woaaah :P HAHA! ku pakai baju arsenal :P (apeh zman ah, sudah atu, masa kalah nada dipakai) hello?! pakai kali ku ah, pebaik tah arsenal kalah, bangga ku pulang tu since walaupun arsenal kalah, ia inda malu yang ia atu still arsenal fans!! yeahhh!! then main bula, we lost 8-6...

then malamnya, liat halimah jongang.. HAHA deep episod nya dimalam ah.. hahah! kali lapas abis, online and check fb.. thats it.. abis.. so APATAH KENA MENGENA NYA NI KAU PUNYA TAJUK AH?? "AKU...."????? atu pasal aku tetidur pukul 10 atu jua masa ku baru online!! HAHAHA! sorry people yang mentext aku, bukan ku ambung, tetidur ku.. yatahtu inda cukup tidur.. so thats it.. see u next post, assalamualaikum~


Beyond Your Imagination at 10:56 PM



Yesterday...

assalamualaikum.. so yesterday.. (okay inda ku mau menyanyi macam beatles) ah kelmarin, bahapa saja tah ku? macam biasa, msn sama facebook.. (inda boleh tinggal tu) hahaha! masa patang biasa~ hangout dangan durang syuk, badzlee, momat.. durang tiga saja.. yang lain nada..? after that, keboringan datang! bahapa saja ku nah?

* keluar masuk bilik
* jalan2 dirumah pusing2
* online offline, online offline

look at how bored i am? gila what a boring sunday.. hahaha! yang lain kemanakan? durang masa tu jalan... kenapa tah ku inda ikut? inda kana bawa.. so yeah, dirumah tah ni doing the three steps? (tu yang atas ah) thn until lah pukul 5.. ada tia anak buahku balik, then SPORTS TIME!! main basikal, badminton, then bula.. sportive macam hari atu.. and this time aku team sama anak buahku.. kami manang! YEAH!! HAHAHA!! tapi masa bula team ku syuk, anakbuahku, daniel and of course the one and only ZMAN!! HAHAHA! kali nahh.. kalah pulang 7-1 kah? HAHAHAHA! yatah tu kan the only one zman lah apa.. siapa score 1 ah? aku lah! HAHA one tah pulang nah..

then malamnya? DSA saya datang!! awww!! (L) tapi ia tidur.. duii ma sian.. kali inda batah atu bangun ya.. ku kipak!! EHH CUTE EHH!! HAHAHA!
ku pasang lagu "if we ever meet again" ia nari2 dui damit2nya!! CUTE EHHH!! *majal* but its true, ia lagi damit, cute jua tu.. hahaha then pukul 8.30 balik tia.. elaaa :( hahaha

then memasak tah ku indomee.. lapar bah yo.. lapas abis, liat raja lawak final tia.. :) im supporting kecik!! okay maybe some people kenapa durang? kenapa inda idlan? i dont really like idlan.. because apa? ia atu satu character bah.. abang kassim tah ganya? macam mun ia juara? abang kassim lah tu juara.. bukan idlan.. but inda pulang ku ngucap.. but dimalam ia punya performance inda brapa than before.. and why kecik aku sokong? bagiku durang cali.. hahaha! walaupun kadang2 bahasa durang tu inda brapa banyak orang paham, but ku paham wah! yatah cali lah! respect!! both of their performance? i prefer second one.. dangdut yoo!! gila pacah!! HAHAHA! and alex, he did so well for me on both performance.. by looking at all performance i think the results should be like this

JUARA : ALEX
NAIB JUARA : KECIK
TEMPAT KETIGA : IDLAN

atu pendapat ku saja tu ah.. but what i expect was..

JUARA : IDLAN
NAIB JUARA : KECIK
TEMPAT KETIGA : ALEX

but the real results was..

JUARA : KECIK
NAIB JUARA : IDLAN
TEMPAT KETIGA : ALEX

so congrats to all lah ah.. especially kecik!! woohoo u guys deserved it tahniah..
BERGABUNG~~

so yeah once again congrats to all kecik, idlan and alex.. walau apa2pun ASAL DARI KAMPUNG!! YEAHH!! haha bah thats all see u next post :D assalamualaikum

Credits to : www.astro.com.my for the pictures above..


Beyond Your Imagination at 11:12 PM



AHH RUPANYA!!

assalamualaikum~ so ku mau cerita lah sikit ah about masa cuti sekulah masa atu.. since cuti sekulah gerenti lah akhir tidur right? right~ so yatah ni.. masa cuti atu, ku ada this problem bah.. where i can't sleep!! berapa hari turut2 sudah.. macam payah lah.. kadang2 sampai subuh bah.. kul 4 tia.. and even more worst (not really) sampai pukul 7 pagi? orang bangun sekulah, aku baru tidur? -__-" so i asked my mom.. katanya yatahtu.. kebiasaan kali sudah akhir tidur.. then ku cakap "inda kali eh.. sampai kul 5 kul 6? balum jua mau tidur?" labih jua?? kali nya my mom bawa saja banyak2 baca2, bedzikir apa.. so yeah.. ku cuba lah.. inda jua mau kan.. then masa next weeknya i dont know when lah ah.. ada my bro (yang dari uk) buat comeback home suprise? i mean, ia balik atu inda bagitau2 bah.. gila tekajut whole family... hahaha then my mom ia selalu balikan aku green tea.. pasal aku bekirim.. aku green tea lovers :P kali masa tu, ada banyak wah ampai2 di dapur, alum ku masukkan ke ice box.. kali my bro nampak, katanya siapa punya green tea? (aku nada pulang di dapur masa atu, my bro sama my mom ja) aku diatas, kali durang cerita2 lah ah pasal green tea.. kali masa ku turun ke dapur, my mom cakap "nya abang aman, green tea tu membari inda mau tidur kalau minum malam2.." which is true, aku minum malam2 oppss!! baru tah ku tau ni.. "AHH RUPANYA!!!" so selama ani? pasal ani rupanya ku inda mau tidur!!
then the next day ku jalan sama cousin2ku ke jp.. masa otw balik, kamu semua haus, so singgah ke kadai bali minuman, aku suruh balikan ku green tea (i totally forgot about what my bro said) kali lapas minum abis udah, baru tah ku ingat! sekali nah, inda betidur!! HAHAHA it proved right!! well no matter what? i still love green tea (L) hahaha! but sometimes lah saja ku minum like wafil said (ada masanya) inda ku pulang tau masa apa ia atu.. tapi i have my own masa jua.. *apakan* maksudku.. ada masanya tu ku minum bila ku...? haha inda boleh bagitau.. :P i think thats it.. see you next post.. assalamualaikum and oh yeah, 3-1 to Arsenal!! YEAHH! :D


Beyond Your Imagination at 12:27 AM



I'M BACK!!

assalamualaikum people~ okay its me zman.. :P barangkali lupa sudah kan kediaku.. maklumlah.. lama dah inda blogging kan.. jangan marah :P so of course lah maybe some of you readers tertanya2.. where the hell did you go? where the f ck did you go? and kemana saja kau kan? okay~ i know lah.. macam behabuk tah blog ku ani ni.. inda update? boring eh blog mu ani! awubah2!! yatah ni!! mengupdate ni!! so pasal apa ku lama sudah inda blogging? like seriously lama sudah? the reason? hoobastank!! HAHAHA! get it? no? okay awubah serious ku ni.. the reason is actually nothing!! maybe you guys masa ni like apakan? nothing? abis kenapa kau inda blogging? yeah banar nada papa banarnya.. malas ku saja :P since masa atu ku o'level and all that? results? malasku eh.. bida ah.. hahaha! inda ku mau post sini.. mun kan tau, tanya saja through msn? heee :)

okay enough about that!

lets start a new paragraph, wow, rindu ku class english eh.. composition.. mountain2 and all that.. okay.. deep -__-" chill~ okay tadi bahapa saja ku? AKU SPORTIVE HARI ANI!! since ku keboringan.. nada kan di buat.. macam lets go out and have fun with the kids.. so ku main bola tadi.. lapas tu, main lagi badminton.. woohooo.. baru yaaa.. apakan jadinya? macam sekadar? awudeh, sekadar tah nah.. but for me, gila, ngalih lah but it was fun!! so masa badminton ku masuk final actually lawan c syuk.. tapi -__-" durang change mine, baiktah main double.. then ku team up sama c ali, haha ia damit.. macam kesian lah jua.. but pandai lah jua ia main.. kami kalah lawan c rafiee sama c dzikree.. haha inda apa.. nanti kamu :P aku lama inda main badminton kali ah.. hahaha *emosi* ok chill~ so esuk any plans? nada i guess? masa ni ku inda banyak bejalan ke kadai? apeh c zman ah! BELESEN SUDAH!! tapi inda bejalan? daaa?! kerita apa kan ku bawa ah? bm lagi inda kana suruh.. so.. payah lah.. honda pun macam ada problem sikit2.. yatah takut ku kan membawa.. inda apa lah.. nanti mun ada kana balikan kerita, jangan saja kamu becakap cani "gadong saja jua kau ani eh" apakan~~ HAHA! aku random ni kalau becerita andangnya.. since lama jua inda blogging.. yatah ni jadinya.. sekalinya banyak kan diceritakan~ so i guess sudah tah lah ah.. kan rehat sekajap.. karang arsenal vs burnley!! so, GO GO ARSENAL!! DO THIS FOR AARON RAMSEY!! :D so, thats it.. assalamualaikum and keep on checking for my updates.. ada tu.. jangan watir.. im back sudah ni!! YEAHH!!


Beyond Your Imagination at 5:55 AM



Where'd You Go?


okay lol... this is my update.. i know some of you tercari2 sudah? and yes! FINALLY! ada sudah update.. but hey, im not going to update pasal aku dulu.. nanti ku bagitau pasal apa... miss me? "where'd you go by fort minor" dangar tah saja.. where'd i go? i will tell you the next post.. so keep on checking.. :D


Beyond Your Imagination at 1:15 AM




Your Imagination.

Proud Supporter Of

Im one of

BASC
Let's chat.


Music for the moment.


Memories.

November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010



My friends.

Akem Akid Amal Electro Amirul Amin Ace Apeep Aqiel Aqil Arin Aznil Hj Nawawi Cheengles Dinii EddyShah Fatin Syahirah Abdullah Fatin Syahirah Abdullah II Haji Ahmad Haji Faiz Hanif Hashfi Farizi Henakaze Humaira Hymz Invictokop FC Ismail-Maimunah Family Blog Izny AR Jeez Jiemoh Kash Khai Khaos Kurapak Lailatul Nabilah Monteloo Nabs Najib Najib II PDR FC Pitchah Rafi Zulfadhli Rahim Rahmano Raihan Ranoadidas Raqiib Suryanie Syukri The Frozty Paperz The Kro Zed Peace

The BASC

Ajim (BASC) Cbung (BASC) Dinie (BASC) Gban (BASC) Gnul (BASC) Haq (BASC) Mil (BASC) Shah Hy (BASC) Shah Hy 2 (BASC) Zeky Innersense (BASC)
Link Me.

Your opinion.

What do you think of my blog?
1 star
2 stars
3 stars
4 stars
5 stars
Tracking you.