<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d687447545077603579\x26blogName\x3dZman.+Your+imagination.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zman2591.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zman2591.blogspot.com/\x26vt\x3d7067891642142270411', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Arsenal's third kit for 09/10

lawa eh baju baru ah!! can't wait to buy it!! BATAH EH BEJUAL ANI EHH!! HAHA


Beyond Your Imagination at 11:38 PM



I'm Back!!

Assalamualaikum! alhamdulillah~ aku sihat2 saja.. and question! "apatah di sana?" here it is... awal2, belayar dari brunei ke KL.. semalam di sana.. after esuknya, ke airport tah ni kan ke jeddah which is 9 HOURS!! nasib jua aeroplane nya atu ada personal tv (entertainment) aku suka liat upin dan ipin! LOL! cute + siok! kan? *betul betul betul~* HAHA and spend hours watching movie Race to the Witch Mountain, Confessions of a Shopholic.. well, siok lah.. dangar lagu apa ni.. then sampai tah ni di jeddah, then took a bus to go to Madinah.. 5 HOURS!!

Then sampai sana subuh! tarus kebilik, (inda sampat rehat) tarus ku ke masjid Nabawi untuk sembahyang.. then tiap hari lah ni sembahyang.. and oh, shopping also lah.. hehehe :P kamu jua bekirim.. then siok lah melawat2 ni apa.. but the weather was fuhh.. PANAS! even maghrib and isyak i think.. selalunya kalau di brunei ani, panas, ada angin, sajuk jua sikit ah.. ani di sana, ada angin, makin tah pulang panas!! macam menampar mua ani wah, and the peoples, sudahtah panas ah, bila masuk ke masjid, ada yang bepaluh kan tu, adakah beasak2 siring orang untuk sembahyang, like, it was already SAMPIT, di ASAKNYA lagi! cemanatah kan tahyat akhir? macam aku berdiri ani pun macam rimas! sudahtah the smell of the people maybe turkey or what! EWWW! *NOTE* bukan nya kan complain ni ah, its just a fact. so emm, forget that..

About the food, tiap hari, mesti ada kambing! sudahtah weather sana panas ah, but kambing tah lagi.. makin jua panas tu badan tani.. naik jua temperature tu, bukan saja temperature naik, barat badan pun naik kali.. hahaha! tapi ok lah jua makanannya, kanyang jua.. alhamdulillah~

Then, masa di Mekkah, tawaf and saie.. it was subuh jua.. then tarus lah tu sembahyang subuh, banyak perubahan lah di Mekkah ah.. lama sudah inda kesana.. then bila kesana, macam lain lah sudah.. weather is the same, panas.. makanan was STANDARD, macam salad, pasta, spaghetti, but still, THE KAMBING! tiap hari ada! hahaha! then melawat apa.. it was fun, tapi aku inda berapa suka where they are unta, banyak tumpuk2 taie unta.. LOL! so bejalan ani liat bawah tah ni, inda liat atas, baunya? harum! NOT! tapi tahan lah saja.. shopping? i love the kadai, branded!

Then masa kan balik, tawaf masa tangahari, once again i tell you, TANGAHARI!! hahaha! so it was panas lah tu ah.. tapi tahan lah saja.. warna kulit berubah pulang tu.. hehehe.. tapi sioklah sembahyang disana atu, macam ada something lain lah.. then abis atu, naik bas ke jeddah, then biasalah 9 HOURS!! aku was excited ni, ku pikir aeroplane macam yang masa atu yang ada personal tv ah.. ani nada.. it was so boring, since aku duduk sorang2 siring orang Malaysia.. my family, semua jauh2.. cerai2 wah sit nya! adakah~

Then sampai di KL, kana bawa makan apa, then sampat lagi spent an hour (and money) at KLCC.. hahaha! then barutah ke airport lagi, kan ke brunei pakai RBA.. its time to go back to my country, BRUNEI DARUSSALAM! i miss Brunei! and gonna miss Tanah Suci Madinah, dan Mekkah.. then here i am di Brunei! IM BACK!! hahaha bah atu saja.. too bad nada pictures? malak ku upload.. terlampau banyak.. hehe.. bah assalamualaikum~


Beyond Your Imagination at 2:33 AM



Remember the name.

Assalamualaikum people! i'll be on hiatus ni on everything! not just blogging, but also MSN! to ABSC, i'll be not attending any gathering sessions apa.. so im sorry~ so maybe some people tertanya2 kenapa tia on hiatus ani? and maybe some people tau sudah kenapa.. so here it is.. aku kan UMRAH this 17th - 28th.. alhamdulillah~ akhirnya, dapat jua ke tanah suci lagi setelah sekian lama inda kesana.. doa2kan saja ku selamat di sana.. (bukan saja kan bekirim) :P hahaha nadadeh~ gonna miss you all.. :') and i hope, nada yang lupa kan kediaku ani.. karang, masa ku balik, ada tia yang inda kenal tia apa tu.. (haha labih~) so this is some pictures showing the sign "Z" (trademark ku) which stands for Zman.. supaya kamu sentiasa ingat kan aku.. bah atu saja.. Assalamualaikum~ gonna miss you all~


Beyond Your Imagination at 7:33 AM



ABSC 2nd futsal gathering

Assalamualaikum, sekali lagi, futsal gathering kelmarin, which is on 12th June 2009, kami (ABSC) ada futsal gathering lagi.. but you know lah the weather right? panas lah tu ah.. aku kesana ikut Bro Zeky, so bila sampai sana, ada Bro Ajim Othman, Bro Dinie, Bro Ajis, Bro Aris, Bro Husein Hamzah.. kali bila lama2, makin ramai tia datang.. Bro Jal, Bro Shahrizal and banyak lah lagi.. kali ani ramai yang datang.. so, alhamdulillah~ we had fun lah kelmarin.. so here are some photos.. *NOTE* photos are by Ajim Othman & Dinie -NO COPYRIGHT INTENDED-p/s : gambar yang keenam dari atas atu, bukannya ku buat2 macam menandang tu ah, i was really kicking the ball, tapi bolanya atu limpas sudah wah jauh, yatah nada bolanya.. hahaha! bah adang, macam2 tah keluar ni karang.. ada yang cakap besilat tia karang apa ni~ HAHAHA! bah assalamualaikum~


Beyond Your Imagination at 6:07 PM



ABSC 1st futsal gathering

so tadi patang, our first futsal gathering (ABSC).. it was fun! BUT PANAS! tapi sioklah.. barutah merasai main street futsal di stadium.. siok jua ah.. hahaha! aku score 1 goal saja tadi.. lol syukur tah.. its all because of my team's teamwork (Bro Jal, Zeky, Samir, Shahrizal) and assist by Bro Zeky! thanks bro! haha and oh, aku inda tau brapa score nya tadi.. yang penting, SIOK! lol majaaaal~ hahaha and thats it.. next time tah lagi main.. bah.. assalamualaikum~ (:

*NOTE* photos are by Ajim Othman.. -NO COPYRIGHT INTENDED- lol! hahaha bah.. :D


Beyond Your Imagination at 6:49 AM




Your Imagination.

Proud Supporter Of

Im one of

BASC
Let's chat.


Music for the moment.


Memories.

November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010



My friends.

Akem Akid Amal Electro Amirul Amin Ace Apeep Aqiel Aqil Arin Aznil Hj Nawawi Cheengles Dinii EddyShah Fatin Syahirah Abdullah Fatin Syahirah Abdullah II Haji Ahmad Haji Faiz Hanif Hashfi Farizi Henakaze Humaira Hymz Invictokop FC Ismail-Maimunah Family Blog Izny AR Jeez Jiemoh Kash Khai Khaos Kurapak Lailatul Nabilah Monteloo Nabs Najib Najib II PDR FC Pitchah Rafi Zulfadhli Rahim Rahmano Raihan Ranoadidas Raqiib Suryanie Syukri The Frozty Paperz The Kro Zed Peace

The BASC

Ajim (BASC) Cbung (BASC) Dinie (BASC) Gban (BASC) Gnul (BASC) Haq (BASC) Mil (BASC) Shah Hy (BASC) Shah Hy 2 (BASC) Zeky Innersense (BASC)
Link Me.

Your opinion.

What do you think of my blog?
1 star
2 stars
3 stars
4 stars
5 stars
Tracking you.